L&D in jouw organisatie, zijn de basisbehoeften al gecoverd?

Drie beginselen om jouw werknemers te laten groeien en bloeien.

“Een toekomst creëren waarin de groei van mensen het doel is en waar de groei van het bedrijf het resultaat is.”

Dat is waar we bij Atrivision naar streven. Om dat ook voor jouw organisatie te realiseren is een goede basis voor Learning en Development ontzettend belangrijk. Maar waar begin je als een Levenlangleren (nog) niet goed geborgd is? Wij laten je zien wat volgens ons de drie basisbeginselen zijn om jouw werknemers te laten groeien en bloeien.

Wie en wat?
Doelgroep en leerbehoefte bepalen.

Niet ieder mens is hetzelfde en dus ook hun leerbehoefte en leerstijl niet. Om in de basisbehoeften te kunnen voorzien is het dus belangrijk om je werknemers te spreken en de juiste vragen te stellen. Wat is datgene waar hij of zij zich in wil verbeteren? Waar ligt hun natuurlijke talent en motivatie? Op welke manier leert men het liefst? En hoe blijft de leerstof het beste hangen? Welke nieuwe expertises zijn er nodig voor de toekomst van je organisatie en wie is gemotiveerd om zich daarin verder te ontwikkelen? De antwoorden op deze vragen zullen niet alleen behulpzaam zijn voor jou als werkgever.

 

Wanneer werknemers helderheid hebben over hun leerbehoefte en een leerdoel voor ogen hebben, starten ze met leren en ontwikkelen.Hoe?
Leermiddelen en toegang verzorgen.

Als je weet hoe men het beste en het liefste leert is het zaak om je leermiddelen daarop aan te schaffen of aan te passen. Heb je bijvoorbeeld al een online leersysteem waarin jouw werknemers zich voor cursussen en e-learnings kunnen inschrijven? Controleer dan of de interne cursussen en e-learning toereikend zijn voor de leerdoelen van je werknemers. Zo nodig breidt je je aanbod uit of stel je budget beschikbaar voor het volgen van een extern aangeboden cursus. Zorg ervoor dat je werknemers weten dat er budget is dit soort trainingen en wie dat toezegt.
Welke andere materialen en/of software hebben je werknemers nodig om hun leerdoelen te behalen? En heeft iedereen op diverse apparaten en locaties wel toegang daartoe?

Zorg niet alleen voor de juiste techniek, maar ook voor begeleiding/coaching van jouw werknemers tijdens hun leerproces. Zoek bijvoorbeeld uit wie het leuk vindt en geschikt is binnen jouw organisatie om andere werknemers te begeleiden in hun leerproces.

Kortom, hoe zorg jij als werkgever voor de beste leerervaring?

 


Wanneer?
Time is everything.

Leren en ontwikkelen vraagt tijd, dus gun je werknemers dan ook die tijd die ze nodig hebben. Wanneer je de hierboven beschreven elementen goed hebt ingeregeld, maar er geen tijd voor beschikbaar stelt, stagneert de groei van je werknemers en indirect van jouw organisatie. Werken je werknemers bijvoorbeeld veel met deadlines? Dan bestaat het risico dat alle andere werkzaamheden prioriteit krijgen boven het leren en behalen van leerdoelen. Laat werknemers weten hoe belangrijk leren en ontwikkelen is en maak afspraken over hoeveel tijd ze daaraan mogen besteden.

Wanneer je de antwoorden op de wie-, wat-, hoe- en wanneervraag helder hebt, heb je wat ons betreft een goede basis gelegd. Nu kan je verder gaan bouwen aan het stevig(er) neerzetten van Learning & Development binnen jouw organisatie.

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij deze eerste ‘stappen’? We helpen je graag! Neem contact op via het contactformulier en dan spreken we elkaar snel.

Back To Top