Inkoopbeleid Gemeente Eindhoven

“Er is niet genoeg kennis over ons inkoopbeleid en de aanbestedingsprocedure bij onze medewerkers. Hoe kunnen we dit oplossen?” Dat was de vraag waarmee de Gemeente Eindhoven contact met ons opnam. Je eerste gedachte is misschien ‘kennis bijbrengen’. Maar bij Atrivision geloven we vooral in verandering van gedrag als oplossing. Daarbij blijft het niet alleen bij het delen van informatie, daar ontkom je in dit geval niet aan, maar zetten we casus gestuurde simulaties in om te zorgen dat die informatie wordt omgezet in een gedragsverandering.

Als het gaat over processen en procedures is de valkuil vaak om eindeloos stappen te gaan herhalen in de hoop dat er iets van blijft hangen. Onze onderwijskundigen waken hiervoor en zorgen dat het gaat over bewustzijn creëren. Die stappen volgen dan automatisch.

Voor de Gemeente Eindhoven is er daarom gekozen voor twee e-learnings die ondersteund worden door real-life processupport. De eerste e-learning behandelt op een interactieve manier de basics. Met behulp van activerende tekst slides, afgewisseld met animatiefilmpjes en vragen die tot nadenken aanzetten wordt de basiskennis over het inkoopbeleid en de aanbestedingsprocedure overgebracht. In de tweede e-learning ga je aan de slag met verschillende casussen waarin je door te handelen wordt meegenomen door drie verschillende procedures. Net echt dus en dé manier om te ervaren hoe iets in z’n werk gaat zonder dat daar enorme gevolgen aan vastzitten. De combinatie van de twee e-learnings zorgt voor de gewenste gedragsverandering. En als bonus zijn deze e-learnings ook nog eens te gebruiken als naslagwerk voor de medewerkers.

Behalve de inhoud is het ‘uiterlijk’ van de e-learnings ook belangrijk bij het laten beklijven van de inhoud. Op basis van de huisstijl van de gemeente zijn de slides zo gemaakt dat ze herkenning geven en (met een beetje mazzel) een wow-effect bij de medewerkers veroorzaken. Zeker bij visueel ingestelde mensen kan een mooi uitziende e-learning net dat zetje zijn om de inhoud beter te laten hangen. Ook hierin leveren we maatwerk voor het beste resultaat.

Benieuwd hoe één van de e-learnings voor de Gemeente Eindhoven eruit ziet en werkt? Ervaar het zelf hieronder!

Enthousiast?

Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

Back To Top