Zorg & Welzijn

Online leeroplossingen geschikt voor ziekenhuis tot buurtzorg.

Bevoegd en bekwaam, een term die je vaak voorbij hoort komen binnen zorg- en welzijnssector. Een doel dat extra uitdagend werd toen we ineens niet meer fysiek bij elkaar mochten zijn. Want hoe zorg je op afstand dat mensen op hetzelfde niveau bevoegd en bekwaam worden en/of blijven? En hoe zorg je dat hulpverleners en welzijnsmedewerkers zelfstandig hun verantwoordelijkheid nemen om (thuis) trainingen te volgen en hun kennis en vaardigheden up to date te houden?

Verschillende vragen waaruit verschillende oplossingen zijn voortgekomen. Zo kun je handelingen virtueel oefenen in een interactieve e-learning, bijvoorbeeld in het kader van BHV over het blussen van een monitor brand. Handig voor zowel de thuiswerkers als kantoorliefhebbers. En heb je als bedrijf hulp nodig bij het kiezen van het juiste online leerplatform? Ook dan staan we voor je klaar. Lees bijvoorbeeld eens hoe we het Rode Kruis daarbij hebben geholpen. Een andere uitdaging waar je een oplossing voor zoekt? Neem contact op om met ons te sparren!

FAF (First Aid Fire) 3D Animatie

FAF (First Aid Fire) training had zelf wat hulp nodig. Want als je niet meer live mag trainen, hoe leer je mensen dan over eerste hulpverlening en veiligheid? Wij hielpen FAF uit de brand. De ervaring die je hebt als cursist op locatie kun je nooit helemaal nabootsen. Maar met behulp van 3D animaties kun je nog steeds een hele toffe ‘learning experience’ hebben. Altijd al willen weten wat je moet doen als je beeldscherm ineens begint te roken? Of gewoon nieuwsgierig naar die 3D learning experience? Ervaar het zelf en klik door de verschillende slides.

Rode Kruis

Lees hieronder meer over wat wij voor het Rode Kruis hebben gedaan.

In gesprek met

Kirsten Mets: Informatiemanager clusters Nationale Hulpverlening en P&O bij het Rode Kruis &

Met welke vraag of welk probleem kwam je bij Atrivision?

Vorige jaar zijn wij gestart met het innoveren van onze visie op leren en ontwikkelen. Eén van de onderdelen hierin is het aanschaffen van een nieuw leerplatform die leren & ontwikkelen niet alleen leuk maakt voor onze vrijwilligers maar de organisatie ook voldoende zekerheid biedt in de vraagstukken rondom bevoegd- en bekwaamheid. In onze zoektocht naar een geschikte partner en adviseur voor dit vraagstuk kwamen we uit bij Atrivision.

Hoe ben je vervolgens samen tot een antwoord of oplossing gekomen?

Met onze vaste adviseur van Atrivision zijn we met het projectteam aan de slag gegaan en hebben we de aandachtspunten en beoogde resultaten vastgesteld. Samen hebben we een long- en shortlist voor leveranciers bepaald, gesprekken met ze gevoerd, om uiteindelijk een definitieve keuze te maken in aanbieder.

Hoe verliep de samenwerking?

Fijn, we hebben – omdat het traject al wat langer loopt – een prettige werkrelatie opgebouwd. Atrivision kent inmiddels onze organisatie en weet de uitdagingen van zowel de (eind)gebruikers als het projectteam en probeert binnen de uitdagingen die er zijn constant een goede balans te vinden.

 

Zorg dat je het beoogde resultaat waar je naartoe werkt heel helder hebt.

 
Wat is het resultaat geworden?

Een interactief leerplatform dat het Rode Kruis optimaal ondersteund in haar uitdagingen rondom bevoegd & bekwaamheid en een efficiëntie slag maakt m.b.t. alle administratieve processen.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens de samenwerking geleerd hebt?

Zorg dat je het beoogde resultaat waar je naartoe werkt heel helder hebt. Dat leidt tot een prettige en constructieve samenwerking.

Enthousiast?

Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

Back To Top