Industrie & Techniek

Innovatieve leeroplossingen voor uitdagende productieomgevingen.

In productieomgevingen is leren en ontwikkelen vaak een uitdaging. Je kunt immers niet even een machine stil zetten om een les te volgen.

Waar je bij bureaufuncties makkelijk tussendoor een e-learning op je computer kunt volgen is dat op de werkvloer een stuk lastiger. Daarnaast zijn de verschillen in hoe mensen leren in productieomgevingen meestal groter door diversiteit en opleidingsniveau. Efficiëntie en aansluiting bij de doelgroep zijn dus van groot belang.

Of het nu gaat over het bouwen van een product, het bedienen van een machine of het leren omgaan met een nieuw computersysteem, wij bieden bedrijven in de techniek en industrie verschillende oplossingen. Maatwerk, dat zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van medewerkers.

Nieuwsgierig naar een paar voorbeelden? Lees dan hier wat we voor Boels en VMI hebben betekend. Weten hoe we jou kunnen helpen? Bel ons!

Blended Learning Experience VMI

Wanneer je als bedrijf een machine produceert voor anderen dan wil je natuurlijk dat deze klant je machine veilig en optimaal gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om nieuwe gebruikers klassikaal te trainen of online, maar een combinatie werkt wat ons betreft nog beter en dat was dan ook ons advies aan VMI. Deze ‘blended learning experience’ kun je samen zo inrichten dat praktijk en theorie zich afwisselen en aanvullen.

Boekingssysteem Boels

Als je met een nieuw boekingssysteem live gaat, dan wil je dat iedereen daar snel z’n weg in vindt. Maar iedereen een 177 pagina’s tellend handboek opsturen is dan zeker niet de oplossing. Daarom vroeg Boels Nederland om een e-learning die op een leuke manier de medewerkers leert hoe het nieuwe boekingssysteem werkt.

177 pagina’s aan droge informatie zet je niet zomaar pagina voor pagina online in de hoop dat medewerkers dat gaan bestuderen. Om een saaie manual om te zetten in een informatieve e-learning is creativiteit en kennis van didactiek nodig. Dat begint met weten wie wat moet weten. Daarna kun je analyseren wat het minimale is dat men moet weten.

In het geval van Boels kwam uit onderzoek dat de medewerkers niet elk proces te hoeven kennen, maar het wel fijn is als ze de samenhang weten tussen hun eigen handelingen, die invloed hebben op die van hun collega’s. In samenspraak is daarom gekozen om medewerkers de reis van de klant te laten volgen en zelf proberen uit te vinden wat er moet gebeuren in het systeem. Met tips en hints konden medewerkers daardoor interactief en spelenderwijs, binnen een veilige omgeving, kennis maken met de benodigde handelingen. 

Heb jij een vergelijkbare uitdaging? Geen probleem, samen komen we zeker tot een didactisch verantwoorde en creatieve oplossing!

Enthousiast?

Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

Back To Top