de-vergeet-curve

Het positieve effect van Micro-learning binnen online Academies

Mensen vergeten soms sneller dan ze beseffen. Na uren of soms dagen te besteden aan een cursus of training binnen een online business academy, zijn ze soms na 6 dagen al meer dan 75% van hun opgedane kennis vergeten. Na 31 dagen is dat zelfs tot wel bijna 80%. 

Onderstaande grafiek van de Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus laat goed zien hoe snel wij kunnen vergeten. Maar dat gebeurt voornamelijk als we de kennis niet direct in de praktijk brengen. Binnen het opleidingswezen heet dit transfer.

de-vergeet-curve

 

Micro learning laat mensen hun opgedane kennis beter onthouden. 

Gelukkig zijn er ook andere manieren om mensen hun opgedane kennis beter te laten onthouden, dan direct alles in praktijk brengen. De psycholoog Cecil Alec Mace ontdekte in 1932 dat het gespreid tot je nemen van informatie tot een aanzienlijke verbetering in wat we onthouden kan leiden. De resultaten waren dat we na 60 dagen – indien de juiste interval gebruikt wordt – tot wel 80% van de informatie kunnen onthouden. 

Maar die tijdspanne kan voor een gemiddelde onderneming een kostbare aangelegenheid worden. Medewerkers om de dag een cursus of online training laten volgen is vaak niet haalbaar. Daarnaast zijn veel online business academies daar ook helemaal niet op ingericht. 

Micro learning biedt de uitkomst. Deze mini opfriscursussen, of stukjes aan informatie, kunnen de cursist blijven herinneren aan het lesmateriaal. Automatisch verzonden door de online business academy kost dit de onderneming, docenten en medewerkers nagenoeg geen tijd, terwijl de opgedane kennis vele malen beter behouden blijft.

Back To Top