Atrivision & Rabobank.

Lees hieronder meer over wat wij voor de Rabobank hebben gedaan.

 

In gesprek met

Ronald van den Berg Global Compliance officer bij Rabobank & Anne Hakkert Learning Consultant bij Atrivision

 

Met welke vraag of welk probleem kwam je bij Atrivision?

Ronald: Vanuit de gedachte een andere vorm van leren te introduceren zijn we bij Atrivision terecht gekomen. Niet het afwerken en afvinken van lijstjes en vragen maar beleven en doorleven door medewerkers was onze wens. Onze “fundamentals”, het basis awareness programma, voor new joiners was daarbij het vertrekpunt.

 

Hoe ben je vervolgens samen tot een antwoord of oplossing gekomen?

Anne: Weten waarom medewerkers de compliance e-learning modules moeten volgen is stap 1. Waar het echt om gaat is het gedag van de medewerker. Doe je het goede als niemand meekijkt? We zijn gaan werken met dilemma’s, om de medewerkers aan te zetten tot denken over hun eigen werk en handelen.

 

Hoe verliep de samenwerking?

Ronald: Vanuit de gedachte samen doen hebben we een perfecte vertaling gegeven om van het theoretische compliance kader een mooie medewerkersreis te maken. Wij leveren de content en Atrivision geeft de onderwijskundige vertaling om zo samen de perfecte leerreis te bouwen. Anne heeft me daar heel goed bij geholpen en samen met haar regierol en de bouwers hebben we een prachtig product staan.

 

Bouw een goed fundament voor al je medewerkers en bouw daarop je Learninghuis.

 

Wat is het resultaat geworden?

Anne: 3 Onboarding modules voor alle nieuwe medewerkers, hun introductie in compliance. En inmiddels 4 ‘refreshers’ voor alle bankmedewerkers. De thema’s zijn bepaald aan de hand van actualiteit en speerpunten binnen de bank. In de refreshers gaat het om ‘hoe zat het ook al weer, waarom doen we dit, en vooral: wat is jouw rol?

 

Wat is het belangrijkste dat je tijdens de samenwerking geleerd hebt?

Ronald: Bouw een goed fundament voor al je medewerkers en bouw daarop je Lear

ninghuis. Zo kun je jaren vooruit en bouw je een torenflat waar je steeds weer verdiepingen bij kunt zetten. Neem vooral de tijd om dat fundament met elkaar te bespreken en te doorleven. Wat wil je bereiken, wat is je doel en wat moeten medewerkers meenemen naar de werkvloer en in de dagelijkse praktijk. Welk lampje moet er gaan branden bij welke situatie. Je kunt het maar 1 keer goed neerzetten en introduceren dus neem dan Atrivision dan heb je meteen de juiste visie.

Anne: De ‘Wat wil je bereiken’ vraag is zo belangrijk. Wil je dat de medewerkers de kennis hebben en dat toetsen? Of wil je dat medewerkers reageren op moeilijke situaties? In dit geval hebben we gekozen voor het laatste. Compliance thema’s gaan leven zodra je weg stapt van het beleid en gaat kijken naar wat het betekent op de werkvloer én in het persoonlijke leven.

Met Ronald, zijn directe collega’s en de inhoudsexperts staat er een team vol verschillende kwaliteiten. Dat zorgt voor goed gewaardeerde en mooie modules.

Hebben we je interesse gewekt?

Neem contact met ons op

 

Back To Top